Marie Ekorre i ett nötskal

marie ekorre penthouse utvik

The Marie Ekorre Story

Uppdaterat 14 april 2015

Hon hade en gudabenådad kropp, naturliga, fylliga bröst, tjockt mörkt hår, ett bländande leende och de ljusblåaste ögonen på den här sidan himlen. Hon tyckte om att visa upp sig och drömde om att bli filmstjärna. Hon var 17 år när resan började och 23 när allt var över. Det här är berättelsen om en svensk sexsymbol, som erövrade världen men inte fick det hon helst av allt ville ha. Ett verkligt kvinnoöde som överträffar dikten. Är ni redo för den sanna historien om… en Ekorre?
.

marie ekorre covergirl

Marie Ekorre, 19 år

Kollegan Christina Lindberg syns en hel del i media och på kultfilmsfestivaler. Hon skäms inte ett dugg över sina ”ungdomssynder”. Den svenska skådespelerskan och sexstjärnan Marie Liljedahl har också ställt upp på intervjuer och berättat om sina erfarenheter av de gyllene åren och varför hon lämnade filmbranschen så tidigt. Whatever happened to Marie Ekorre?
.

ricky bruch och marie ekorre i fibban

Ovan en bild från FIB-Aktuellt med 22-åriga Marie Ekorre och 31-åriga Ricky Bruch 1975. Marie är verkligen strålande vacker, eller hur?

.

marie ekorre ricjy bruch

Lite snålt av Fibban att köpa billigaste mousserande vinet istället för riktig champagne till fotograferingen, men ändå en fin bild. Idag är nästan allt bildmaterial borta med vinden. Lite märkligt eftersom Marie Ekorre vid sidan av Christina Lindberg var den utvikningsflicka som syntes mest i landets tidningar. Och då ska man tänka på att enbart FIB-Aktuellt såldes i hundratusentals exemplar varje vecka. Var är alla tidningar nu?

Dessbättre har några snälla fans i olika länder scannat in bilder från sina gamla tidningar och lagt upp dem på nätet. Så här är en present till Marie Ekorres fans och alla som är intresserade av svensk filmhistoria: De bästa bilderna med Marie Ekorre från utländska herrtidningar. (Plus några få svenska bilder, som digitaliserats och räddats till eftervärlden.)
.

marie 19 år

Marie Ekorre i det svenska folkhemmet

Marie Ekorre föddes i Ludvika 11 december 1952. När hon fortfarande var liten flyttade familjen till stockholmsförorten Trångsund. Vid 13 års ålder var den smidiga Ekorre med i juniorlandslaget i gymnastik. Marie dansade även balett och tänkte först bli gymnastiklärare. Men hon ändrade sig och satsade på att bli skådespelerska.

Marie Ekorre var 17 år (hon skulle fylla 18 i december) och hade precis börjat på Calle Flygares scenskola. Som en av fyrahundra (!) förväntansfulla svenska tjejer sökte hon till rollen som sexiga tonårsdottern Bella i Janne Halldoffs (1939-2010) film Rötmånad (1970).

m. ekorre mot vägg

Rollen gick till den två år äldre Christina Lindberg och blev början på hennes intensiva filmkarriär. Christina fick nog rollen för att hon var Sveriges mest kända utvikningsflicka och hade ett namn som kunde sälja biobiljetter. Hon hade börjat som utvikningsflicka när hon fortfarande gick på gymnasiet och blev inkallad till rektorn när han fick se bilderna. Men Christina såg inget opassande i att visa sig naken och rektorn kunde inte få henne att sluta vika ut sig.

Rötmånad var en kvalitetsfilm av en ledande svensk regissör. (Vilket förklarar antalet sökande.) Men sedan blev det mest svensk, tysk och japansk B-film för Christina. Plus en roll i Tunisiens första färgfilm! Vad gör hon idag? Sedan många är är Christina Lindberg journalist och chefredaktör. Och sångerskan med samma namn är en helt annan person.

ekorre centerfold i penthouse

FIB-Aktuellts legendariske flickfotograf Siwer Olsson fanns på plats vid castingen, han kunde naturligtvis inte missa det gyllene tillfället att träffa 400 potentiella utvikningsflickor! Och så blev den söta, kurviga brunetten med det roliga efternamnet upptäckt. Marie Ekorre blev snabbt framgångsrik som utvikningsflicka i bland annat Sverige, Tyskland, Italien, Frankrike och USA. Tidningarna var till exempel Stern, Quick, Konkret, Oui, Playmen, Men, Stag Magazine (där hon av någon obegriplig anledning kallades Martha Redford) och Penthouse. Marie Ekorre blev aldrig utvikt i Playboy, men däremot månadens utvikningsflicka i ärkerivalen Penthouse mars 1974, där hon prydde både omslaget och mittuppslaget. Marie Ekorre gjorde även en del andra modelljobb än utvik. På grund av sitt vackra leende fick hon göra reklam för tandkräm i Tyskland.

marie i stag magazine

Ingen hårdporr för Marie Ekorre

Marie Ekorre hade huvudrollen i Nyckelhålet (The Keyhole) 1974. Det var en porrfilm, men Ekorre gjorde bara fejkade samlag. Hennes skönhet och rykte som modell drog ändå biobesökare. Att blanda mjukporr och hårdporr i samma film var vanligt på den tiden. I en engelskdubbad version för export (My Teenage Daughter 1977) har man klippt in närbilder på penetreringar av en annan brunetts håriga underliv i Marie Ekorres sexscener. Oförskämt.

Urpremiären på Nyckelhålet var den 11/10 1974 i Köpenhamn. Marie Ekorres röst dubbades till danska av Ina Löndahl. Med dagens mått är det här en ganska oskyldig porrfilm och nyutgåvan kallas sexlustspel. Det är lite hårdporr, en del mjukporr och mycket komedi. Filmens behållning är Marie Ekorre, som verkligen är otroligt söt på sitt storögt oskyldiga sätt. Inte minst i scenen där hon sitter bredvid och tittar på när en man får vad som då kallades toppmassage. Närmare hårdporr än så kom inte den sexiga brunetten från Trångsund.
.

marie naken i vattnet

1975 insåg Marie Ekorre att hon hamnat i en porrfilmsinspelning i Tyskland. Och kontraktet var redan påskrivet. Hon sprang ut ur hotellet klockan tre på morgonen och tog en taxi till flygplatsen. Hemma i Sverige skaffade vår hjältinna ett läkarintyg på att hon inte klarade av att ha sex framför en kamera.

Det ska ha varit en film som hette Nathalie och gjordes av Gerard Damiano (1928-2008), men någon sådan existerar inte. Den enda filmen han gjorde 1975 var The Story of Joanna med Terri Hall (1953-2007) i titelrollen.

Enligt en helt annan version rörde det sig om en inspelning av den svenska porrfilmen Flossie. I Tyskland och med Damiano som regissör! Efter tjejernas avhopp lade Damiano ner projektet, producenten Inge Ivarsson tog in regissören Mac Ahlberg och stjärnan Marie Forså samt flyttade inspelningen till ett svenskt slott! Flossie spelades in med början 4 februari 1974, så rymningen måste i så fall ha skett tidigare. Men några uppgifter om att Flossie först spelades in i Tyskland med Damiano som regissör finns inte någonstans och den spelades inte in 1975. Den här versionen låter extremt osannolik.

Den märkliga historien om rymningen har inte berättats av Marie Ekorre, utan av Christina Lindberg som påstår att hon rymde tillsammans med Marie. Kanske förekom det verkligen en rymning, kanske inte. Men varken Marie eller Christina gjorde någonsin riktigt sex på film.

Och det skulle ha varit en stor sensation om de gjort det. Att ha sex framför en kamera var ytterst ovanligt bland svenska tjejer på 70-talet. Därför fylldes de svenska porrfilmernas sexscener ut med mjukporr, bodydoubles och utländska flickor som ställde upp på riktigt sex.
.

topless bild

Marie Ekorres filmer i Tyskland och Sverige

Marie Ekorre var redan 1970, 18 år gammal, med i Lektyr nummer 51. Fortfarande 18 år gjorde Marie Ekorre sin filmdebut som ”en naken bordellflicka” i Lockfågeln 1971. Hon var ”en flicka” i kultfilmen Stenansiktet 1973, med den tidens flickfavorit Ted Gärdestad i en liten roll. Genom sitt utseende fick Marie Ekorre även synas i bla Tage Danielssons Mannen som slutade röka 1972 och fick en liten roll som ”Lucy” i Jörn Donners Baksmälla (Krapula) 1973. Om man tittar noga ser man henne även i bordellscenen i Arne Mattssons thriller Smutsiga fingrar 1972, men hon krediterades inte för denna roll.

Marie hade 1973 en mindre roll i sexfilmen Jorden runt med Fanny Hill, regisserad av Mac Ahlberg. Den fick inte premiär förrän 1975. I en scen kommer hon inrusande i ett rum helt naken, kastar en kandelaber och börjar slåss med en annan tjej

.

marie covergirl

Ekorre sökte sig, som så många svenska artister på den tiden, till den stora tyska marknaden. Svenska artister som Alice Babs, Lill-Babs, Siw Malmkwist och många andra gjorde stor succé i Tyskland. (Och då snackar vi förstås Väst-Tyskland.) En skiva som sålde tiotusen ex i Sverige kunde sälja hundratusen ex i det stora och köpstarka Tyskland.

På samma sätt lockade den tyska marknaden för sexfilm – och svenska flickor var oerhört populära i Tyskland. Så populära att man gjorde filmer om svenskor med tyska skådespelerskor, som filmerna i serien Drei Schwedinnen (Tre Svenskor) och filmen Six Swedish girls on a boarding school. Det var en tid då Sverige hade rykte som sexparadis med fritt sex och världens vackraste flickor.

.

ekorre mittuppslag

Den första tyska skolflicksfilmen hette Schulmädchen-Report: Was Eltern nicht für möglich halten 1970. Den blev en stor succé och sågs av 7 miljoner tyskar. I Sverige hade den premiär den 8 feb 1971 under namnet Ung fri kärlek. Regissören Ernst Hofbauer skildrade tonårsflickors problem, för att kunna exploatera den för vuxna så spännande kombinationen unga flickor och sex. Handlingen bestod av ett antal episoder där det viktigaste var att visa unga, söta flickor nakna och i fejkade sexscener.

Filmen blev förbjuden i Finland och Norge, men framstår idag som ganska oskyldig mjukporr. De medverkande flickorna sägs vara 14-18 år, handplockades på stan och fick ett gage på 300 D-mark var. Hälften av de ingående intervjuerna med folk på gatan var äkta och hälften var fejkade. Framgången ledde till en lång serie Schulmädchen Report-filmer och andra filmer på samma tema. Film nr 2 i serien kom 1971 och den avslutande nr 13 först 1980. Då hade filmerna gått från kvasi-dokumentärer till ren mjukporr.

.

marie ekorre penthouse 1974

Marie Ekorre hade åkt till Tyskland för att vara modell i herrtidningar och reklam. En filmproducent fick se Marie Ekorre i en reklambild och sade: -Henne ska vi ha. På så sätt hamnade vår hjältinna i sin första tyska film.

.

ekorre penthouse mars 1974

Filmen var mjukporren eller sexkomedin Was schulmädchen verschweigen (1973). Marie Ekorre var 20 år och spelade den 18-åriga skolflickan Cornelia. I samma film medverkar även Christina Lindberg, 22 år, men de syns aldrig tillsammans. Filmen består av flera små berättelser och i den första spelar Marie Ekorre huvudrollen. Hon upptäcker att hennes mamma är otrogen, spionerar på henne och blir våldtagen av mammans älskare – men allt slutar lyckligt med att mor och dotter blir vänner igen. Den här något märkliga komedin gavs ganska nyligen ut på dvd av Studio S, under namnet Skolflickors hemligheter. Maries nakenscen är kort och hon behåller kläderna på större delen av tiden.

.

marie lesbisk scen

Marie Ekorre gjorde 1973 Schulmädchen-Report 6: Was Eltern gern vertuschen möchten (Campus Pussycats). Den sedelärande episoden där Marie har huvudrollen handlar om en skolflicka som blir förälskad i sin sexiga lärarinna. Ekorre lyckas nästan förföra henne, men lärarinnan backar ut och historien slutar med att stackars Marie får en örfil. Sensmoralen är väl att lärarinnor ska vara snälla mot skolflickor som blir förälskade i dem. Det porrigaste i den här filmen är när lärarinnan badar naken och ligger med sin pojkvän. Marie gör en kort sexscen med en ung kille i en bil.

.

marie ekorre på fårskinn

En tysk sexkomedi (då kallade man genren gladporr) blev stor succé i både Sverige och Tyskland 1973. Den svenska titeln på Geh, zieh dein dirndl aus var helt genial och lika catchy som stjärnans efternamn: Utan trosor i Tyrolen. Idag är denna sexiga buskis (inspelad på fem dagar) Marie Ekorres mest kända film.

Den svenska titeln var inte så långsökt, rollkaraktären går omkring i Tyrolen, klädd i kort kjol utan några trosor under. Hon säger att hon alltid vill vara redo, om ett tillfälle att ha sex skulle dyka upp. Det låter nästan som en sexnovell från 2010-talet och 1973 var en tid av kvinnlig sexuell frigörelse med korta kjolar, behålöst mode, p-piller och en ny och fri syn på sex för nöjes skull.

Om man gillar sexskämt på Stefan & Christers nivå och vill se Marie Ekorre i en av sina större roller är Utan trosor i Tyrolen en bra film.

.

marie ekorre tysk tidning

Marie Ekorre gjorde ytterligare två tyska gladporrfilmer, men de gick inte lika bra. Genren hade fått konkurrens av hårdporr och började bli omodern. Håll igång i djungeln 1974 är ganska okänd. Bockar i Bangkok 1976 blev den sista filmen för Marie Ekorre. Den visades i Sverige, men intresset var betydligt lägre än för Utan trosor i Tyrolen.

Under sommaren 1975 spelade Marie Ekorre in mjukporrfilmen I lust och nöd (med Ulf ”Vanheden” Brunnberg) där hon gör en mindre roll. Det var en svensk exportsatsning som gjordes direkt på engelska. Premiären var 1976, i Stockholm den 15/3 på Festival. En påbörjad svensk sexploitation med Stellan Skarsgård blev aldrig klar på grund av penningbrist.

Här är bilder ur Nyckelhålet, Maries porrigaste film. Det förekom scener med riktigt sex, men själv gjorde hon bara mjukporr, värre än så här blev det inte:

.

marie ekorre i porrfilm

Marie i film

sängrökning

70-talet var en tid då alla rökte överallt hela tiden

Köp dvd med Marie Ekorre

Några filmer med Marie Ekorre är utgivna på svensk dvd och säljs till fullpris. Det tyder på att det fortfarande finns ett intresse för Marie Ekorre som person, filmerna i sig är inte så märkvärdiga utifrån dagens standard. De här filmerna har funnits på svenska dvd ett tag:

Skolflickors hemligheter
Utan trosor i Tyrolen
Bland bockar i Bangkok
Nyckelhålet
Jorden runt med Fanny Hill

.

marie ekorre påklädd 1973

Marie Ekorre filmografi

Lockfågeln 1971 Regi: Torgny Wickman Roll: Naken bordellflicka
Mannen som slutade röka 1972 Regi: Tage Danielsson Roll: Flicka på äng
Baksmälla 1973 Regi: Jörn Donner Roll: Lucy
Smutsiga fingrar 1973 Regi: Arne Mattsson Roll: Bordellflicka
Stenansiktet 1973 Regi: Jan Halldoff Roll: En flicka
Was Schulmädchen verschweigen 1973 – Roll: Cornelia. Regi Ernst Hofbauer. Premiär 18 maj 1973.
Schulmädchen-Report 6: Was Eltern gern vertuschen möchten 1973 – Roll: Ingrid. Regi Ernst Hofbauer. Premiär 11 okt 1973
Utan trosor i Tyrolen (Geh, zieh dein Dirndl aus) 1973 – Roll: Zenzi. Regi Sigi Rothemund. Premiär 19 okt 1973, 25 mars 1974 i Sverige.
Håll i gång i djungeln (Dschungelmädchen für zwei Halunken) 1974 -Roll: Amazon nr 1. Regi: Ernst Hofbauer. Premiär 6 mars 1974, 2 dec 1974 i Sverige.
En handfull kärlek 1974 Regi: Vilgot Sjöman Roll: en sjungande flicka
Nyckelhålet 1974 Regi: Paul D Gerber Roll: Mette, kvinnlig huvudroll
Jorden runt med Fanny Hill 1975 Regi: Mac Ahlberg Roll: Anita
I lust och nöd 1976 Regi: Paul D Gerber Roll: Anna
Bockar i Bangkok (Was treisst die Maus im Badehaus) 1976 – Roll: Vroni. Regi: Siggi Götz. Premiär 17 feb 1976, sverigepremiär 29 mars 1976.
.

marie ekorre 1974

Slutet på Marie Ekorres filmkarriär

Trots att Marie Ekorre gått på scenskola hade hon inte fått någon större seriös roll. Hon hade mest fått vara ögongodis och ofta ta av sig trosorna. I nådens år 1976 var dessutom sexploitation, gladporr och mjukporr, de genrer där hon fick roller, på väg att försvinna. Folk ville se hårdporr med riktigt sex och sådant ställde ju inte Marie upp på. Så vår hjältinna började undra om det fanns någon framtid inom filmen för henne.

Bara 23 år gammal var Marie Ekorre trött på att göra sexploitation och gav upp planerna på en seriös filmkarriär. Man kommer att tänka på Marie Liljedahl, som 21 år gammal gjorde likadant mitt uppe i en intensiv B-filmskarriär. I början av 1970-talet trodde många att sexploitation skulle kunna leda till seriösa roller, men så blev det sällan. Snarare var det lätt att omvärlden stoppade in de unga och ambitiösa skådespelerskorna i sex- och utvikningsfacket. Trots att även etablerade skådespelare ofta och gärna visade sig nakna på film, teater och teve under 70-talets första år. Det var först under 70-talets sista år som sex, porr och naket blev politiskt inkorrekt och Sverige blev ett moralistiskt och porrfientligt land. Även påklädda sexiga bilder ansågs vara”objektifierande” och framställa kvinnan som ”kön utan hjärna”. Men under 1990-talet blev moralen friare igen. Då återupptäcktes svensk sexploitation och blev kult.

Även om filmbranschen inte tog utvikningsflickorna på allvar, så gjorde fansen det. 70-talets utvikningsflickor blev idoler och många har vittnat om hur till exempel Marie Ekorre hjälpte dem genom gymnasiet eller värnplikten.

.

snob 1975 ekorre

Därför var Sverige så syndigt

Både svensk sexfilm och den svenska utvikningsflickan skapades genom ett antal samverkande händelser i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet. Här är de viktigaste:

1. Svenska flickor var faktiskt frigjorda i jämförelse med flickorna i andra länder. Samlag före äktenskapet var gammal svensk tradition och medianåldern för det första samlaget var 16 år, precis som idag.

2. Den svenska filmcensuren var mest tillåtande i världen. Svensk film kunde helt enkelt ge världen vad världen ville ha: Vackra flickor och sex.

3. Den svenska regeringen var extremt sexliberal. Om filmcensuren försökte stoppa en film släppte regeringen den ofta fri. Det hände till exempel med 491, Dom kallar oss mods och Mera ur kärlekens språk. Världens första samlag på bio visades i den svenska filmen Ur kärlekens språk 1969. Skolöverstyrelsen ville använda den i grundskolans sexualundervisning, men det föll på att filmen fick 15-årsgräns. 1970 släpptes porren helt fri och allt blev tillåtet. Djurporr och barnporr såldes öppet. Att köpa och sälja sex var tillåtet. Sexklubbar, porrbutiker, poseringsateljéer och massageinstitut sköt upp som svampar ur jorden. Gatorna fylldes av tjejer i övre tonåren som sålde sex. Flickor under 18 år fick jobba på sexklubbar, strippa och ha samlag på scenen. 1976 lade regeringen fram ett förslag om att ta bort lovlighetsåldern (skyddsåldern) 15 år och dessutom legalisera incest och sex med barn. Under många år hade man diskuterat att införa statliga bordeller och även statliga callgirls, som skulle kallas sexsamariter och gå hem till gamla och sjuka. Men inget av dessa förslag hann genomföras innan debattklimatet svängde när Prostitutionsutredningen startades 1977.

4. De svenska herrtidningarna var enormt stora och lästes av miljoner kvinnor och män. Under en period hade dagstidningarna också utvikningsflickor. På gymnasiet kunde killarna sätta upp utvikningsflickor i klassrummen – och bilderna fick sitta kvar.

5. Det fanns inte hemvideo eller Internet som konkurrerade med biograferna och tidningarna. Ville man se sexiga tjejer fick man gå på bio eller köpa en herrtidning.

.

Ekorre i Oui

Slutet för den svenska utvikningsflickan

Det var i princip bara Christina Lindberg som fick en viss filmkarriär genom att vika ut sig. När det begav sig blev många svenska flickor besvikna och luften gick ur hela utvikningsbranschen. Svenska herrtidningar fick hämta modeller från andra länder och ge dem svenska namn. Marie Ekorre slutade filma 1976, flyttade till Amsterdam och öppnade en jeansbutik. Sedan flyttade hon verksamheten till Mallorca där hon senare övergick till att arbeta med zonterapi. Därefter startade hon modellagenturen Nyberg & Ekorre i Santa Ponsa, Spanien.

April 2015 tipsar signaturen Oraklet om ett nytt facebook-konto: Marie Ekorre Fournet. Det verkar äkta och länkar till Maries nya företag: http://brightm.com/about/
.

marie ekorre 1982 utvikt

Marie Ekorre, 29 år

Marie Ekorre var centerfold i prestigefyllda franska playboykopian Oui augusti 1973. Nio år senare, 1982, gjorde hon ett nytt utvik i Oui, 29 år gammal och vackrare än någonsin.

Skrattar bäst som skrattar sist

De svenska utvikningsflickorna stod på topp under en ganska kort period då mottot var ”anything goes”, men kunde nog inte ana att den verkliga kvinnliga frigörelsen skulle komma fyrtio år senare. När det gäller porr är kvinnorna numera fräckare och mindre finkänsliga än männen. (Både enligt mina enkäter och vetenskapliga undersökningar som gjorts de senaste åren.) Svenska kvinnor skulle även vilja ha mer sex än männen ställer upp på. (Enligt mina enkäter och enkäter i Amelia, Mama och Veckorevyn.) Dessutom har tjejerna slutat skämmas och vägrar finna sig i en underordnad roll. Dagens kvinna, oavsett ålder, vill ta för sig när det gäller sex, karriär och allt annat som livet har att ge.

Mina nostalgiska texter om svensk sexploitation på min tjejsajt Sexnoveller & Orgasmer har blivit otroligt populära. Många vill upptäcka eller återupptäcka den ljuva tiden då svenska flickor var sexigast och mest frigjorda i världen, Sverige var syndens stamort på jorden och all sexfilm kallades Schwedenfilm eller Swedish Erotica.

Och över alltihopa lyste Marie Ekorre.

.

svartvit me

Sverige – landet med världens sexigaste flickor!

Här är några länkar till alla filmnördars paradis på min blogg Sexnoveller & Orgasmer:

Vem är vem i klassisk svensk sexfilm Läs om alla skådespelerskor och regissörer som gjorde Sverige världsberömt för…. sex!

Svenska sexfilmer 1968 – 1978 De viktigaste erotiska filmerna som gjordes under de gyllene åren.

Tiny Tove – Sweden’s Little Superstar Den enda svenska porrstjärnan som fortfarande är het på nätet. Och en stor gåta.

.

Annonser

7 kommentarer till Marie Ekorre i ett nötskal

 1. Anonym skriver:

  Marie ekorre bor på Mallorca sedan många år och är gift…

 2. Gunnar Andersson skriver:

  Så kul att få se bilder på Marie en av hennes bilder hade jag på mitt skåp när jag gjorde lumpen på T2 1972-73 hon gav mig kraft att vara där ett helt år och hon var nog den snyggaste av alla tjejer. Jag hoppas att hon har det bra och lever ett bra liv, och man får gratulera hennes man ….

 3. magnus reslow skriver:

  Underbart vacker tjej. Finns fler bilder?

 4. Eric S. Jon skriver:

  Købte alle mulige tidninger och film med søde Maria på den tiden!
  Undrer mig hvor mange gallon sperma jeg har sprutad op i luften når jeg har haft hende i mine drømme!

 5. camilla skriver:

  fin du är när du är helt naken fis från upp till tå

 6. Oraklet skriver:

  Hon finns på facebook (igen?) Marie Ekorre Fournet

  Ser ut att ha åldrats med värdighet.

Skriv något mossigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s