Flickan från Dr Jäkel och Mr Hyde

doktor jäkel och stella stevens

Det påstås att hon hade måtten 91-61-91. Hon var dessutom en mycket söt tjej med oskyldiga blå ögon och vackert blont hår. Hon var helt enkelt en oerhört sexig collegebrud och man kan förstå att hennes kemilärare blev förälskad i sin elev. Hon var slående vacker, men okänd för dom svenskar som såg henne på bio och teve. Vem var hon?

.

stella

Jag talar förstås om Stella Stevens, som spelar Jerry Lewis elev Stella Purdy i min favoritrulle Doktor Jäkel och Mr Hyde 1963. (Låt oss glömma nyversionerna, det här är the one and only The Nutty Professor.) Både flickan och filmen gjorde starkt intryck på mig i min ungdoms fagraste vår. Jag har fortfarande kvar den på VHS, men den kan vara svår att hitta på DVD.

Stella Stevens föddes som Estelle Caro Eggleston en stormig höstnatt 1 oktober 1936 i Mississippi. Sedan växte lilla Estelle … och växte … och växte … och snart var hon 165 cm över havet. Då fick hon rollen som Jerry Lewis motspelerska i en modern version av den klassiska berättelsen om Dr Jekyll och Mr Hyde. Flickan var inte så oerfaren som hon verkade. Hon var 26 år och hade haft mindre roller i filmer och tv-serier sedan hon var 22 år. Till hennes meriter hörde Elvis film Girls! Girls! Girls! och ett avsnitt av Bröderna Cartwright.

.

apassionata von climax 1959

I musikfilmen Li’l Abner (1959) blev blondinen rödhårig och gjorde en förförisk karaktär med det mycket passande namnet Apassionata Von Climax.

Har du också varit förälskad i Stella alla dessa år och tänkt att du skulle ge vad som helst för att få se henne naken? Det behöver du inte göra, för här ska du få hennes bästa bilder helt gratis! Vår hjältinna var Centerfold i januarinumret av Playboy 1960 och det är en supersexig 23-årig kurvig blondin som sträcker ut sig framför fotografen.

.

stella stevens centerfold jan 1960 playboy

stella naken 1960 playboy

stella topless

Sedan fortsatte Stella Stevens som fotomodell och skådespelerska, ofta tämligen lättklädd. Det blev ett nytt utvik i Playboy 1965. Dom här bilderna är från hennes tredje utvik i Playboy januari 1968, då hon var 31 år och vackrare än någonsin:

.

stella stevens 31 år playboy jan 1968

stella naken

stella stevens helnäck

1963 var 60-talet fortfarande en fortsättning på 50-talet. Mot slutet av filmen (SPOILERVARNING) säger Stella att hon vill gifta sig med sin lärare, inte att hon vill ha sex med honom. Regissören Billy Wilder hade samma problem med Marilyn Monroe i Flickan Ovanpå. Efteråt sade han att han hade velat göra filmen senare, så MM och gräsänklingen kunde ha haft sex. Alltså, hur realistiskt är det att en snubbe ska vara ensam med en brud som MM utan att komma på tanken att göra något oanständigt med henne? Och samma sak gällde förstås Doktor Jäkel och Stella Stevens. För att inte tala om när Stella var ensam med hans alter ego Buddy Love.

.

rage 1966

1966 gjorde Stella den ganska okända B-filmen Rage, om en stad som drabbas av rabies.

.

stella i badbaljan

Stella Stevens gjorde inte bara B-filmer efter Dr Jäkel och Mr Hyde. 1970 gjorde hon den kvinnliga huvudrollen i Sam Peckinpahs västern Balladen om Cable Hogue. Stella är en prostituerad som flyttar in hos en ensam nybyggare, som byggt ett hus i öknen utanför hennes stad. En ganska lågmäld film om två outsiders som finner varandra. Peckinpah gjorde den här snälla och förmodligen ganska okända filmen mellan Det Vilda Gänget och Den Sista Färden.

.

stella stevens i sos poseidon 1972

Stella hade en relativt stor roll i katastroffilmen SOS Poseidon (The Poseidon Adventure 1972). Jag tycker personligen det är en av dom sämsta filmer som gjorts. Den visar vad som INTE händer om ett fartyg slår runt och ligger upp och ner. Till att börja med slutar elkraftsaggregaten i maskinrummet att fungera, men det hade blivit en tråkig film i absolut mörker. Handlingen består till största delen av att panikslagna människor tyst och lugnt står och lyssnar på tal som vissa passagerare håller med jämna mellanrum. Däremellan säger dom oförskämdheter till varandra.

.

sos poseidon

Det är smutsigt, tjafsigt och stökigt, så man kan inte kalla Stella Stevens (längst till vänster) roll sexig. Men 35-åringens publicity photos i den genomskinliga blå spetsdressen är fina.

.

stella stevens 70-tal

.

stella stevens collage

.

stella stevens 80-tal

Mellan 1959 och 2010 gjorde hon 143 roller i film och på tv enligt IMDB. Stella fick aldrig dom riktigt stora rollerna och sysslade mest med B-filmer, TV-filmer, TV-serier och filmer gjorda direkt för video.

.

stella stevens 74 år

2010 verkar hon ha dragit sig tillbaka och hennes officiella hemsida är inte uppdaterad sedan dess. Då var flickan från Doktor Jäkel och Mr Hyde 74 år och såg ut så här.

.

mot sexism

En gång i tiden var kvinnan som visade sig naken en könsförrädare enligt feministerna. (Fråga Christina Lindberg!) Det kunde räcka med att sminka sig eller klä sig sexigt för att framställa både sig själv och alla andra kvinnor som ”kön utan hjärna”. Idag älskar kvinnorna att titta på sexiga nakna tjejer och många skulle vilja visa upp sig själva. Bilden ovan med sexiga Stella Stevens som protesterar mot sexism är alltså mer tidsenlig och aktuell än någonsin.

.

stella baddräkt

….

Annonser

Om Roger Krook

Skriver om både det ena och det andra. Mest det andra.
Det här inlägget postades i Film, Flickor och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Skriv något mossigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s