Victoria Principal som Pamela Ewing – sexigast i Dallas

dallas

TV-serien Dallas var otroligt populär och gav svenskarna en bild av 80-talets kvinnoideal. Efter 1970-talets jeans, t-shirts, träskor och ”grabbfrisyrer” kom nu ett hyperfeminint mode och mer traditionella könsroller. Den nya kvinnan skulle vara vacker, vältränad, stylad, framgångsrik och sexig. Allra sexigast var Victoria Principal, född 1950, som spelade Pamela Ewing. Kring hennes uppenbarelse i tv-apparaten vävdes många drömmar.

Snygga Victoria var 28 år när serien startade 1978. Då hade hon varit skådespelerska sedan 1972 och poserat naken för Playboy 1972 och 1974. Dessa bilder publicerades i tidningarna Playboy, Mayfair och High Society när hon blivit känd genom Dallas.

.

pam i dallas 1972

victoria principal

pamela ewing naken

Victoria Principal 1972

Hände det inte något med Victoria Principals utseende mellan utviken hon gjorde 1972 och 1974? Kanske blev hennes läppar fylligare? Däremot är det inte säkert att hon förstorade brösten. Hur som helst, 1974 såg hon mer ut som i Dallas:

.

victoria principal 1974

victoria principal posing

victoria principal 1974

victoria principal 1974

Victoria Principal 1974

.

pamela i dallas

Victoria Principal i Dallas

judith fritsch i porrfilm

Judith Fritsch

Det spreds ett rykte om en porrfilm från 70-talet med Victoria. Men det var den tyska porrstjärnan Judith Fritsch som förväxlades med stjärnan från Dallas.

.

viictorias body 1983

Victoria Principal, 33 år, 1983

.

principal body

Ge mig en kvart om dagen och jag ska ge dig en sexig kropp

Victoria Principal visade hur man håller sin kropp i trim. Hon demonstrerade i första hand styrketräning man kunde göra i hemmet, ibland med bord eller trappor som redskap. Det här var 1983, samma år som det svenska tv-programmet Gymping med Susamme Lanefeldt startade.

I Sverige hade Dallas premiär 1981. Dallas, som sägs ha varit världens populäraste TV-serie då, kom i en tid när det fanns två svenska TV-kanaler och alla såg allt. Genomslaget av populära program är fortfarande stort, men då var det enormt. En serie som Dallas var en stor händelse för både barn och vuxna. Många blev förälskade i Victoria Principal och såg programmet bara för att få se henne röra sig och höra henne tala. Då fanns inte Youtube och knappt video, så mellan avsnitten fick man hålla till godo med bilder i tidningar.

.

.

Men varje gång det var Dallas klev ens drömmars drottning genom televisionens magi rakt in i vardagsrummet. Trots den objektiva distansen kunde man uppleva subjektiv närhet till idolen – precis som fansen gjort med Mary Pickford på kvartersbiografen.

Victoria Principal lämnade Dallas 1987. För att få bort hennes rollfigur ur handlingen körde hon rakt in i en oljetanker med sin bil. Sedan dess har hon varit affärskvinna och bästsäljande författare. Hon har även arbetat ideellt för miljön och med välgörenhet. Dessutom har hon (enligt IMDB) haft roller i tv-filmer och tv-serier 1987-2001.

Idag är Victoria Principal 64 år, men för många är hon fortfarande den sexiga 30-åringen i världens mest älskade soap opera.

Hem

Om Roger Krook

Skriver om både det ena och det andra. Mest det andra.
Det här inlägget postades i Flickor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Victoria Principal som Pamela Ewing – sexigast i Dallas

  1. Erik J. skriver:

    Glöm inte den fantastiska hitlåten ”Vad vore livet utan Pamela i Dallas?” med Andrew Box and the Shames. Den finns på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=jkEVZRT_Rjo

Skriv något mossigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s