Gåtan med Marilyn Monroes porrfilm löst!

arline hunter ej marilyn

Är det här Marilyn Monroe i mjukporr?

porrfilmÄr det här Marilyn Monroe i hårdporr?

Vi börjar med mjukporren. Den söta flickan är Arline Hunter, född 16 december 1931, modell och skådespelerska. Hon gjorde dessutom ett antal så kallade stagmovies. Det var primitiva, oskyldiga kortfilmer med nakna flickor, som var populära i USA på femtiotalet. Bilden kommer ur The Apple-Knockers and The Coke (1948) och den filmen  har i motsats till alla andra inte glömts bort – av en mycket speciell anledning: Folk trodde den visade Marilyn Monroe.

.

1948-2Men det var Arline Hunter som lät kläderna falla framför 16-millimeters kameran.

.

arline hunter helnaken

Bara 16 år gammal och klädd i enbart högklackade skor, men lika kurvig som sexikonen, lekte hon med ett äpple, drack ur en colaflaska, spillde läsk över sina bröst och flirtade med kameran. Det här var strax före Marilyns genombrott och Arline kunde inte ana att hon skulle komma att förväxlas med 1900-talets största kvinnliga sexsymbol. (Men tanken hade säkert varit smickrande.)

.

marilyn och arline hunter

Så småningom insåg den sexiga modellen hur lik hon var den stigande stjärnan Marilyn Monroe. Arline utnyttjade sin roll som dubbelgångare och när båda vek ut sig i Playboy kunde man onekligen se likheten!

Vad var det porrigaste Marilyn gjorde? Innan hon fick sitt genombrott på vita duken försörjde hon sig som modell, ibland mer eller mindre lättklädd. Här är några bilder där den anonyma modellen identifierats som Marilyn Monroe.

.

marilyn monroe

marilyn monroe

marilyn 1947marilyn tecknad 1947Marilyn stod modell för ett antal tecknade kalendrar och Ed Moran fotograferade henne 1947.

.

arline porrHär är en porrfilm från förr, som de senaste åren fått stor publicitet. Handlingen i korthet: Kvinnan X klär av sig och onanerar med en elektrisk dildo. Sedan har hon samlag i olika ställningar, inklusive mellan brösten, med sin pojkvän. Efteråt tar dom ett glas vin och en cigarett.

Frånsett rökningen är väl det X gör inget att uppröras över? Jo, det har påståtts att Marilyn Monroe gjorde den här filmen 1948. Så här såg Marilyn inte ut 1948, det är bara att jämföra med bilderna ovan. Men vem är det? X har rakt hårfäste och det har inte Marilyn. Men Arline har lika rakt hårfäste som X. Det är dock inte mycket till bevis, så vi fortsätter detektivarbetet.

.

bröst

Arline Hunter (till vänster) och X har kusligt lika bröst.

Brösten stämmer perfekt. Men ansiktena? X ser inte ut som 16, snarare som 25-30 år. Men vänta nu … filmen behöver inte vara inspelad 1948, som The Apple-Knockers. Den kan lika gärna vara inspelad 1958. Så vi jämför X ansikte (till höger nedan) med en bild på Arline från 1958, då hon var 26 år.

.

arline hunter 1958 X 2

Hoppla! Det verkar nästan  som om gåtan med Marilyn Monroes påstådda porrfilm är löst!

.

arline hunter stagmoviesVem var den mystiska dubbelgångaren?

När Arline Hunter var tonåring eller runt 20 år gjorde hon ett antal stagmovies, helt naken. Hon är ganska lätt att känna igen på den kurviga kroppen, de stora, tunga brösten och den fasta putrumpan. Hennes mått sägs ha varit 96 – 61 – 89.

Att posera naken för flickfotografer var inget nytt, det hade många stumfilmsstjärnor gjort under 20-talet. Marilyn Monroe och många andra modeller hade visat sig nakna i kalendrar. Playboy byggde sitt koncept på att förverkliga den amerikanske mannens dröm och visa grannens dotter eller den sexiga sekreteraren på jobbet utan kläder. Men filmcensuren var något helt annat. I Produktionskodens USA kunde en närgången bild på en urringning leda till att filmen klipptes. Vi kan därför veta att nakenfilmer från fyrtio- och femtiotalet är olagliga stagmovies. Lättklädda scener kan däremot komma ur ”sleazy” B-filmer, som då ansågs oerhört vågade.

Arline Hunter gjorde inte bara stagmovies och den omtalade porrfilmen. Hennes största framgång var förstås att bli Playmate of the month, augusti 1954. Arline gjorde även en hel del andra modelljobb. Framförallt: 1948 – 1969, sexton till trettiosju år gammal, gjorde hon små filmroller. Hon fungerade oftast som kvinnlig fägring och ögongodis i mer eller mindre bra produktioner.

.

arline hunter 20 år

Arline, 20 år, i A Virgin in Hollywood 1952

Här är en sådan film på Youtube, A Virgin in Hollywood från 1952. Vår 20-åriga hjältinna dyker, som en av fyra vackra modeller, upp efter 12 minuter. Hon är klädd i mörk bikini och det ganska korta håret är mörkblont eller rött. (Marilyn var också mörkblond i början, det tog några år innan hennes varumärke blev att vara lika platinablond som Jean Harlow.)

.

.

arline hunter 1965

33-åriga Arline som ”Girl in theatre” i Harlow, 1965

Arline Hunter lyckades även synas i det nya mediet television under åren 1959 – 1965, bland annat som receptionist i tv-deckaren Perry Mason 1959. IMDB listar sammnlagt 30 roller i film och tv 1948 – 1969, förutom hennes stagmovies.

.

arline Playboy 1954

Arline Hunter, 22 år, i Playboy 1954

Dessutom är vår hjältinna dokumenterad genom ett utvik i Playboy och otaliga stillbilder. Vi får till och med se henne ha sex i en porrfilm, eller celeb sextape som man skulle ha sagt idag. Trots detta känns hon ganska mystisk och sätter igång vår fantasi – precis som en fascinerande kvinna ska göra.

.

arline hunter 2008

Arline Hunter, 76 år, på mässa 2008

Det senaste livstecknet är att Marilyn Monroes dubbelgångare syntes på 2008 Winter Hollywood Collectors Show, den 16 februari 2008 på Marriott Hotel and Convention Center i Burbank, Kalifornien. Självporträttet Arline visar upp kan vara ett autografkort hon säljer.

Bilden togs på en mässa för folk som samlar på filmhistoriska prylar. Ibland dyker gamla film- och tv-kändisar upp på sådana träffar i USA för att sälja autografkort eller böcker och fotograferas tillsammans med fansen. Det kan förmodligen ge lite extrapengar och ett kul avbrott i pensionärslivet. När man annonserar sådana evenemang brukar man göra det med reservationen att kändisarna kanske inte kan medverka av hälsoskäl. Så många gamla amerikanska idoler försöker alltså hålla kontakten med fansen in i det sista!

.

arline hunter naken

Inlägget är uppdaterat 27 mars 2015

Hem

Annonser

Om Roger Krook

Skriver om både det ena och det andra. Mest det andra.
Det här inlägget postades i Flickor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Gåtan med Marilyn Monroes porrfilm löst!

  1. Stina´s Bucket skriver:

    Verkligen intressant inlägg. Här ska jag fortsätta att läsa.
    Välkommen till mig om du vill…. inget speciellt i min blogg, utan en blogg bland många andra.

    http://stinasbucket.blogspot.se/

Skriv något mossigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s